След края на този втори олимпийских ден, вече са раздадени 29

...
След края на този втори олимпийских ден, вече са раздадени 29
Коментари Харесай

Тунизиец е сензацията на деня в Токио

След края на този втори олимпийских ден, вече са раздадени 29 комплекта медали, а с едното си сребро България заема 24-о място в генералното класиране.

Общо 40 страни вече завоюваха медали в Токио, а водач е Китай с 11 оценки, 6 от които златни. Следват домакините от Япония с 6 оценки, 5 от които златни както и Съединени американски щати със своите 10 медала, само че единствено 4 златни.

Сензацията

Несъмнено, сензацията на деня бе тотално незнайният до този миг Ахмед Хафнау. 18-годишният тунизиец едвам се добра до финала в плуването в дисциплинираност 400 метра свободен жанр, само че шокира всички и съумя да грабне олимпийската купа.

На медали се радваха и други спортни сили като Англия и Австралия, само че като че ли азиатската надмощие в Токио продължава.

Първи трофеи с изключение на Съединени американски щати, взеха Австралия, Франция, Узбекистан, Австрия и Тунис.

Нашата героиня

Отличмната вест за през днешния ден бе, че още във втория денс на Игрите България завоюва орден и то сребърен. Той е на Антоанета Костадинова в стрелбата с пистолет  Можем и да съжаляваме, че нямаме олимпийскта купа тази заран, тъй като имаше съществени шансове.

Но както и Антоанета сподели, щом Господ е решил сребро - по този начин да бъде!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР